Dieta proteinowa Dukana – co powinni o niej wiedzieć lekarze

19.05.2011
dr hab. med. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz, Zakład Promocji Zdrowia i Leczenia Otyłości, Katedry Patofizjologii Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Cukrzyca MODY
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Dieta cukrzycowa
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Cukrzyce wtórne
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)