×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Jak zdrowo się odżywiać

Cykliczne wykłady popularyzujące wiedzę o prawidłowym żywieniu człowieka.


Fot. pixabay.com

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie organizuje prelekcje w ramach Wszechnicy Żywieniowej. Tematy wykładów dostosowano do zainteresowań słuchaczy. W odczytach uwzględniono problemy żywieniowe społeczeństwa i najnowsze osiągnięcia nauki w tym zakresie. Prelegentami są specjaliści – pracownicy SGGW i eksperci z innych ośrodków naukowych.

W pierwszej części tegorocznego cyklu poruszone zostaną tematy:
choroba Hashimoto – leczenie i żywienie (15 listopada br.);
• jak nie marnować żywności? (13 grudnia br.);
• nowoczesne techniki kulinarne (17 stycznia 2018 r.);
• mikrobiologiczne zatrucia pokarmowe – znane i mało znane (21 lutego 2018 r.).

Darmowe spotkania odbywają się przy ul. Nowoursynowskiej 159 c na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w auli II o godz. 17.15. Wykłady będą transmitowane on line.

26.10.2017
Zobacz także
  • "Razem koordynujmy cukrzycę"
  • ABC Cukrzycy – spotkań edukacyjnych ciąg dalszy
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta