Cykliczne wykłady popularyzujące wiedzę o prawidłowym żywieniu człowieka.
Fot. pixabay.com
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie organizuje prelekcje w ramach Wszechnicy Żywieniowej. Tematy wykładów dostosowano do zainteresowań słuchaczy. W odczytach uwzględniono problemy żywieniowe społeczeństwa i najnowsze osiągnięcia nauki w tym zakresie. Prelegentami są specjaliści – pracownicy SGGW i eksperci z innych ośrodków naukowych.
W pierwszej części tegorocznego cyklu poruszone zostaną tematy:
• choroba Hashimoto – leczenie i żywienie (15 listopada br.);
• jak nie marnować żywności? (13 grudnia br.);
• nowoczesne techniki kulinarne (17 stycznia 2018 r.);
• mikrobiologiczne zatrucia pokarmowe – znane i mało znane (21 lutego 2018 r.).
Darmowe spotkania odbywają się przy ul. Nowoursynowskiej 159 c na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w auli II o godz. 17.15. Wykłady będą transmitowane on line.