Dieta w chorobach zapalnych wątroby

16.07.2014
mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz
Instytut Żywności i Żywienia
Zakład Żywienia i Dietetyki z Kliniką Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii

Wybrane treści dla pacjenta
  • Jakimi lekami można skutecznie obniżyć cholesterol u osób z uszkodzoną wątrobą?
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Ostre stłuszczenie wątroby ciężarnych
  • Szczepienie przeciwko WZW typu B
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza