Żywienie dojelitowe w praktyce – pytania do eksperta

09.01.2015
dr hab. n. med. Stanisław Kłęk
Klinika Chirurgii Onkologicznej Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach; Oddział Chirurgii Ogólnej i Onkologicznej Szpitala Specjalistycznego im. Stanleya Dudricka w Skawinie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta cukrzycowa
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w zespole metabolicznym