Żywienie dojelitowe w praktyce – pytania do eksperta

09.01.2015
dr hab. n. med. Stanisław Kłęk
Klinika Chirurgii Onkologicznej Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach; Oddział Chirurgii Ogólnej i Onkologicznej Szpitala Specjalistycznego im. Stanleya Dudricka w Skawinie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Metody leczenia żywieniowego w chirurgii
  • Zapalenie błony śluzowej żołądka
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?