Produkty zawierające gluten i ich odpowiedniki bezglutenowe mogą się istotnie różnić zawartością składników odżywczych

03.07.2017
Opracowano na podstawie: Martínez-Barona S., Calvo Lerma J. i wsp.: Comprehensive analysis of the nutritional profile of gluten-free products as compared to their gluten-containing counterparts. Doniesienie z konferencji European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition w Pradze, 11 maja 2017 roku. www.espghancongress.org

Wybrane treści dla pacjenta
  • Mózgowe porażenie dziecięce
  • Dieta bezglutenowa
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Ostre wirusowe zapalenie wątroby u dziecka
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Badanie ostrości wzroku u dzieci
  • Dieta cukrzycowa
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
  • Celiakia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest