Korzystając ze stron oraz aplikacji mobilnych Medycyny Praktycznej, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki oraz zgodnie z polityką Medycyny Praktycznej dotyczącą plików cookies.
Jestem lekarzem Jestem pacjentem

Wpływ zawartości owoców i warzyw w diecie na ryzyko POChP u mężczyzn

Wpływ zawartości owoców i warzyw w diecie na ryzyko POChP u mężczyzn
04.08.2017
Opracował: dr n. med. Filip Mejza
Omówienie badania: Kałuża J., Larsson S.C., Orsini N. i wsp.: Fruit and vegetable consumption and risk of COPD: a prospective cohort study of men. Thorax 2017; 72: 500–509.
Wpływ zawartości owoców i warzyw w diecie na ryzyko POChP u mężczyzn
fot. iStock

Zdjęcie tygodnia

Zadaj pytanie/Podziel się swoim doświadczeniem

Masz wątpliwości w zakresie pulmonologii? Nie wiesz jak postąpić? Sytuacja kliniczna jest nietypowa? Wyślij pytanie, dostaniesz indywidualną odpowiedź eksperta!