Wpływ zawartości owoców i warzyw w diecie na ryzyko POChP u mężczyzn

04.08.2017
Opracował: dr n. med. Filip Mejza
Omówienie badania: Kałuża J., Larsson S.C., Orsini N. i wsp.: Fruit and vegetable consumption and risk of COPD: a prospective cohort study of men. Thorax 2017; 72: 500–509.

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w łuszczycy
  • Przewlekła obturacyjna choroba płuc (POChP)
  • Depresja u pacjentów z przewlekłą obturacyjną chorobą płuc
  • Tomografia płuc
  • Osteoporoza u chorych na POChP
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Kaszel palacza
Zdjęcie tygodnia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.