Chroba Hashimoto - czy występuje coraz częściej?

Choroby tarczycy

29.11.2018
prof. dr hab. n. med. Marek Ruchała1, dr hab. n. med. Ewelina Szczepanek-Parulska1, dr n. med. Ewa Płaczkiewicz-Jankowska2
1 Katedra i Klinika Endokrynologii, Przemiany Materii i Chorób Wewnętrznych, Uniwersytet Medyczny im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, 2 Polski Instytut Evidence Based Medicine w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Niedoczynność tarczycy w ciąży
  • Choroba Riedla
  • Hashimoto a celiakia - jakie badania wykonać, aby wykluczyć nietolerancję glutenu?
  • Dieta i suplementacja w chorobie Hashimoto
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Niedoczynność tarczycy
  • Choroba Hashimoto - co to, objawy, badania, leczenie
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Guzki tarczycy
  • Czy osoby z chorobą Hashimoto powinny unikać niektórych produktów roślinnych, takich jak np. soja, brokuły, kalafior, kapusta?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.