Dlaczego spożycie jodu w diecie może być niewystarczające?

21.09.2018
prof. dr hab. n. med. Alicja Hubalewska-Dydejczyk
Katedra Endokrynologii, UJ CM Kraków
Krakowska deklaracja o jodzie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w osteoporozie
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Interakcje leków z żywnością
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta bezglutenowa
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.