Stosowanie maślanu sodu w chorobach jelita grubego

Choroby przewodu pokarmowego

06.12.2019
prof. dr hab. n. med. Jarosław Reguła, Klinika Gastroenterologii, Hepatologii i Onkologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie, Klinika Gastroenterologii Onkologicznej, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Gazy jelitowe
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?