Stosowanie maślanu sodu w chorobach jelita grubego

Choroby przewodu pokarmowego

06.12.2019
prof. dr hab. n. med. Jarosław Reguła, Klinika Gastroenterologii, Hepatologii i Onkologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie, Klinika Gastroenterologii Onkologicznej, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta bezglutenowa
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Rak jelita grubego - przyczyny, objawy, leczenie i rokowania
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta w kamicy żółciowej