3 owoce, które zmniejszają ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2

18.03.2015
dr n. med. Barbara Katra
Klinika Chorób Metabolicznych UJ CM, Kraków

Wybrane treści dla pacjenta
  • Hiperglikemia poranna
  • Cukrzyca typu 1
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Cukrzyce wtórne
  • Cukrzycowa choroba nerek (CChN; dawniej nefropatia cukrzycowa)
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Dieta cukrzycowa
  • Kwasica mleczanowa
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest