Żywienie dzieci starszych

17.10.2018
dr n. med. Jacek Mrukowicz
Redaktor Naczelny „Medycyny Praktycznej – Pediatrii”, Polski Instytut Evidence Based Medicine w Krakowie

dr inż. Joanna Rachtan-Janicka
Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekonomicznej i Towaroznawstwa, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
Przedrukowano z modyfikacjami z: Szajewska H., Horvath A. (red.): Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży. Kraków, Wydawnictwo Medycyna Praktyczna, 2017

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Dobrze przyswajalne źródła wapnia i magnezu w diecie wegańskiej
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Trądzik młodzieńczy - przyczyny, powikłania, leczenie
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Zaburzenia depresyjne u dzieci i młodzieży
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
  • Dieta wegańska - czym jest weganizm?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest