×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Kawior z malin na otwarciu Zakładu Żywienia Człowieka w Zabrzu

dziennikzachodni.pl

Kawior z soku malinowego oraz jajko sadzone o smaku kokosa i brzoskwini - to potrawy kuchni molekularnej, które można przyrządzić w nowoczesnym Zakładzie Żywienia Człowieka Wydziału Zdrowia Publicznego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Zabrzu.

We wtorek świętowano dziesięciolecie wydziału oraz otwarcie nowej siedziby Zakładu Żywienia Człowieka. "Nauki o żywieniu to jeden z najintensywniej rozwijających się kierunków naukowych. Zmienia się nasza wiedza i opinia o poszczególnych produktach." - powiedziała dziekan Wydziału Zdrowia Publicznego dr hab. Elżbieta Grochowska-Niedworok.

Uroczystościom towarzyszyły pokazy możliwości nowych pracowni i laboratoriów. Można było spróbować specjałów kuchni molekularnej. Niewykluczone bowiem, że już wkrótce "kuchnia molekularna" pojawi się wśród wykładanych na uczelni przedmiotów.

24.10.2012
Zobacz także
  • Gotuj wg rad ekspertów z „Europejską Książką Kucharską”
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta