×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Sałatka z kopru włoskiego z cytrynowym kurczakiem

Składniki

Na 1 porcję:

  • 1 bulwa kopru włoskiego (ok. 130g)
  • 1/2 piersi z kurczaka pokrojonej na cienkie paseczki (100g)
  • 1 cytryna (ok. 100g)
  • 1 pomidor (ok. 130g)
  • kilka czarnych oliwek
  • oliwa z oliwek (1 łyżka)
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Rozpoczynamy od usmażenia kurczaka na oliwie z oliwek. Po paru minutach wyciskamy na patelnię sok z jednej cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Kiedy kurczak jest zarumieniony, a sok z cytryny się zredukował, możemy zdjąć patelnię z ognia.

Pomidory kroimy na drobne kawałki, koper włoski i oliwki na cienkie plasterki. Dodajemy do warzyw kurczaka, sok z połowy cytryny, doprawiamy całość solą i pieprzem. Smacznego!

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
400 kcal 28 g 19 g 40 g 15 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »


Źródło przepisu
06.03.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta