×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Grillowany ananas


Fot. pixabay.com

Fot. Stockvault.net

Składniki (na 6 osób)

  • 1 średni ananas (ok. 700g obranego ananasa)
  • 1 łyżka margaryny lub masła
  • 1 łyżka brązowego cukru (ok. 20g)
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 75g jogurtu 2% tłuszczu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (12g)

Przygotowanie

Pokrój ananasa na kawałki o grubości ok. 2 cm. Wymieszaj margarynę lub masło z brązowym cukrem i cynamonem. Następnie grilluj ananasa po 6–8 minut z każdej strony. Przewracając ananasa posmaruj go ponownie margaryną (lub masłem) z cukrem i cynamonem.

Przed podaniem przekrój plaster ananasa na pół, serwuj na ciepło z jogurtem wymieszanym z wiórkami kokosowymi.

Wartość odżywcza 1 porcji
wartość energetyczna białko tłuszcz węglowodany błonnik
114,5 kcal 1,5 g 4 g 20,5 g 2 g

Obliczaj samodzielnie wartość odżywczą posiłków, korzystając z kalkulatora dietetycznego »

10.04.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta