×
COVID-19: wiarygodne źródło wiedzy

Muesli wg Sandry Cabot (przepis bezglutenowy)

mgr Bożena Kropka, dietetyk


Fot. pixabay.com

Składniki

40-50 g to jedna porcja

  • 3 filiżanki płatków gryczanych
  • 1/2 filiżanki pokrojonych daktyli ekologicznych
  • 1/2 filiżanki pokruszonych orzechów włoskich
  • 1/2 filiżanki migdałów pokrojonych w grubsze szczapki
  • 1/2 filiżanki rodzynków
  • 1/2 filiżanki nasion słonecznika
  • 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 4 filiżanki soku jabłkowego

Przygotowanie

Wszystkie składniki oprócz soku zmieszać razem. Przenieść do szczelnie zamykanego słoika, wlać sok i wymieszać. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia podawać z mlekiem sojowym, migdałowym lub ryżowym.

Można dodać świeżego banana, jabłko, morele.

Inne bezglutenowe śniadania

14.06.2012
Doradca Medyczny
  • Czy mój problem wymaga pilnej interwencji lekarskiej?
  • Czy i kiedy powinienem zgłosić się do lekarza?
  • Dokąd mam się udać?
+48

w dni powszednie od 8.00 do 18.00
Cena konsultacji 29 zł

Zaprenumeruj newsletter

Na podany adres wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Dziękujemy.

Ten adres email jest juz zapisany w naszej bazie, prosimy podać inny adres email.

Na ten adres email wysłaliśmy już wiadomość z linkiem aktywacyjnym, dziękujemy.

Wystąpił błąd, przepraszamy. Prosimy wypełnić formularz ponownie. W razie problemów prosimy o kontakt.

Jeżeli chcesz otrzymywać lokalne informacje zdrowotne podaj kod pocztowy

Nie, dziękuję.
Poradnik świadomego pacjenta