Pierwsza konferencja "PAD – Psychika a Dietetyka"

Pierwsza konferencja "PAD – Psychika a Dietetyka"
10.05.2017
UMŁ

6 maja w Centrum Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego w Łodzi odbyła się I Ogólnopolska konferencja "PAD – Psychika a Dietetyka, czyli jak wypełnić lukę między tym, co wiemy, a tym, co jemy". Wydarzenie zorganizowało Studenckie Koło Naukowe Dietetyki przy Zakładzie Żywienia Klinicznego i Diagnostyki Gastroenterologicznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi przy współpracy z Fundacją dla Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.

Konferencja skierowana była do studentów kierunków medycznych, dietetyków, lekarzy, psychologów, psychodietetyków, psychoterapeutów, trenerów personalnych oraz wszystkich zainteresowanych tematyką. Jej głównym celem i myślą przewodnią było pokazanie wzajemnych relacji między odżywianiem a stanem psychicznym człowieka.

Podczas trzech paneli wykładowych swoje prelekcje wygłosili m.in. prof. Tomasz Sobów, prof. Ewa Brzezińska-Błaszczyk, prof. Bolesław Karwowski oraz prof. Jolanta Zawilska.

Konferencja, organizowana po raz pierwszy, spotkała się z dużym zainteresowaniem – uczestniczyło w niej prawie 500 osób z całej Polski.

Pierwsza konferencja "PAD – Psychika a Dietetyka"

Dodaj swoją opinię

Dodawanie komentarzy tylko dla zalogowanych osób zawodowo związanych z ochroną zdrowia i uprawnionych do wystawiania recept lub osób prowadzących obrót produktami leczniczymi oraz studentów medycyny.

Quiz

Zadaj pytanie ekspertowi

Masz wątpliwości w zakresie leczenia chorób żołądka, przełyku, trzustki? Nie wiesz jak postąpić? Wyślij pytanie, dostaniesz indywidualną odpowiedź eksperta!