Uczulenie na pokarm może się wiązać ze śmiertelnością z przyczyn sercowo-naczyniowych
Czy bezobjawowe uczulenie na pokarm może zwiększać śmiertelność z przyczyn sercowo-naczyniowych? Zapoznaj się z wynikami badania.
Czy bezobjawowe uczulenie na pokarm może zwiększać śmiertelność z przyczyn sercowo-naczyniowych? Zapoznaj się z wynikami badania.
Które czynniki są istotne przy ocenie ryzyka reakcji anafilaktycznej?
Jak można ocenić ryzyko reakcji krzyżowej na inne orzechy?
Czy zależy to bardziej od postaci alergii?
Kiedy próbę wprowadzenia pierwszego nowego pokarmu po przebyciu FPIES nalezy wykonać pod nadzorem lekarza?
Kiedy próbę prowokacji należy przeprowadzić w szpitalu?
Jakie czynniki wpływają na stężenie kalprotektyny w stolcu?
Kiedy należy podjąć próbę eliminacji takiego pokarmu z diety?
Czy dieta eliminacyjna w alergii na pokarmy u dzieci może wpływać na ich wzrost w pierwszych latach życia? Zapoznaj się z wynikami badania.
Jaka jest skuteczność i tolerancja SLIT w alergii na orzeszki ziemne u dzieci? Zapoznaj się z wynikami badania.