Żywienie i choroby dietozależne – alergia na pokarm i choroby związane z glutenem

16.04.2018
prof. dr hab. n. med. Hanna Szajewska, dr hab. n. med. Andrea Horvath, dr hab. n. med. Piotr Dziechciarz
Klinika Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Wybrane treści dla pacjenta
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Próba prowokacyjna donosowa
  • Alergia na jad owadów u dzieci
  • Karmienie piersią w sytuacjach szczególnych
  • Karmienie piersią a jedzenie ryb
  • Celiakia u dzieci
  • Zapalenie płuc: przyczyny, objawy i leczenie
  • Wskaźniki skutecznego karmienia piersią (WSK)
  • Czy picie mleka wpływa na laktację?
  • Badania serologiczne w celiakii

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest