Produkty zawierające gluten i ich odpowiedniki bezglutenowe mogą się istotnie różnić zawartością składników odżywczych

03.07.2017
Opracowano na podstawie: Martínez-Barona S., Calvo Lerma J. i wsp.: Comprehensive analysis of the nutritional profile of gluten-free products as compared to their gluten-containing counterparts. Doniesienie z konferencji European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition w Pradze, 11 maja 2017 roku. www.espghancongress.org

Wybrane treści dla pacjenta
  • Astma oskrzelowa u dzieci
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Wszawica u dzieci
  • Dieta w łuszczycy
  • Ostre zapalenie wyrostka robaczkowego u dzieci
  • Krztusiec (koklusz) u dziecka
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest