Wpływ zawartości owoców i warzyw w diecie na ryzyko POChP u mężczyzn

04.08.2017
Opracował: dr n. med. Filip Mejza
Omówienie badania: Kałuża J., Larsson S.C., Orsini N. i wsp.: Fruit and vegetable consumption and risk of COPD: a prospective cohort study of men. Thorax 2017; 72: 500–509.

Wybrane treści dla pacjenta
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Rozedma płuc
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • POChP a astma - podobieństwa i różnice
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
  • Kaszel palacza
Zdjęcie tygodnia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.