Żywienie w praktyce onkologicznej. 60-letnia chora z rozpoznaniem rozlanego chłoniaka

Żywienie w praktyce onkologicznej

04.09.2008
dr med. Stanisław Kłęk z I Katedry Chirurgii Ogólnej i Kliniki Chirurgii Gastroenterologicznej UJ
Towarzystwo Naukowe Nutrimed
i dr Bożena Cybulska-Stopa z Kliniki Nowotworów Układowych i Uogólnionych Centrum Onkologii Instytutu im. M. Skłodowskiej-Curie w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Metody leczenia żywieniowego w chirurgii

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Rak po polsku

Blog Katarzyny Kubisiowskiej

Leia, Carrie, „wariatka”

Lista pozaekranowych nieszczęść księżniczki Lei jest dłuższa niż wszystkie razem wzięte części „Gwiezdnych wojen”. Przerażające i poruszające. Czym? Tym, że do opisu choroby psychicznej brakuje języka. To znaczy jest – ale stygmatyzujący, wykluczający.