Czy w każdym przypadku należy prowadzić suplementację żelaza i kwasu foliowego u osób na diecie bezglutenowej?

13.08.2020
dr n. med. Barbara Rymarczyk, Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych, Alergologii i Immunologii Klinicznej, Wydział Lekarski z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta i suplementacja w chorobie Hashimoto
  • Żelazo w diecie wegetariańskiej i wegańskiej – praktyczne wskazówki
  • Dieta bezglutenowa
  • Biegunka
  • Dieta a stres
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Badania serologiczne w celiakii
  • Celiakia
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.