Czas wprowadzania produktów stałych do diety niemowląt a ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej

11.09.2019
Omówienie artykułu: Age at introduction to complementary solid food and food allergy and sensitization: a systematic review and meta-analysis
J.A. Burgess i wsp.
Clinical & Experimental Allergy, 2019; 49: 754–769

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Alergia pokarmowa
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta bezglutenowa
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.