Dieta proteinowa Dukana – co powinni o niej wiedzieć lekarze

19.05.2011
dr hab. med. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz, Zakład Promocji Zdrowia i Leczenia Otyłości, Katedry Patofizjologii Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Cukrzyca MODY
  • Cukrzyca typu 2
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Cukrzyce wtórne
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy