Hydrolizaty białka serwatki o nieznacznym stopniu hydrolizy w profilaktyce alergii

Ocena skuteczności żywienia niemowląt hydrolizatami zawierającymi wyłącznie białka serwatki o nieznacznym stopniu hydrolizy w profilaktyce chorób alergicznych – metaanaliza

30.07.2010
Omówienie artykułu: Meta-analysis of the evidence for a partially hydrolyzed 100% whey formula for the prevention of allergic diseases
H. Szajewska, A. Horvath
Current Medical Research and Opinion, 2010; 26: 423–437

Wybrane treści dla pacjenta
  • Próba prowokacyjna z alergenem
  • Alergia na jad owadów u dzieci
  • Uczulenie na komary
  • Alergia na leki
  • Testy skórne
  • Inne badania wykonywane u chorych na astmę
  • Wstrząs anafilaktyczny (anafilaksja)
  • AZS u niemowląt karmionych piersią - dieta matki karmiącej
  • Próba prowokacyjna donosowa
  • Dopełniacz

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.