Chroba Hashimoto - czy występuje coraz częściej?

Choroby tarczycy

29.11.2018
prof. dr hab. n. med. Marek Ruchała1, dr hab. n. med. Ewelina Szczepanek-Parulska1, dr n. med. Ewa Płaczkiewicz-Jankowska2
1 Katedra i Klinika Endokrynologii, Przemiany Materii i Chorób Wewnętrznych, Uniwersytet Medyczny im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, 2 Polski Instytut Evidence Based Medicine w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Guzki tarczycy
  • Hashimoto a celiakia - jakie badania wykonać, aby wykluczyć nietolerancję glutenu?
  • Czy osoby z chorobą Hashimoto powinny unikać niektórych produktów roślinnych, takich jak np. soja, brokuły, kalafior, kapusta?
  • Choroba Riedla
  • Choroby towarzyszące cukrzycy typu 1
  • Niedoczynność tarczycy
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Niedoczynność tarczycy u dzieci
  • Niedoczynność tarczycy w ciąży
  • Dieta i suplementacja w chorobie Hashimoto