Stosowanie maślanu sodu w chorobach jelita grubego

Choroby przewodu pokarmowego

06.12.2019
prof. dr hab. n. med. Jarosław Reguła, Klinika Gastroenterologii, Hepatologii i Onkologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego w Warszawie, Klinika Gastroenterologii Onkologicznej, Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Dieta bezglutenowa
  • Dieta cukrzycowa
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Rak jelita grubego - przyczyny, objawy, leczenie i rokowania
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Gazy jelitowe
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?