Skrobia oporna w żywieniu chorych na cukrzycę typu 2

14.06.2017
dr inż. Beata Sińska
Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Cukrzyca ciążowa – rozpoznanie, normy, skutki, poród, leczenie
  • Cukrzyca typu 2
  • Cukrzyce wtórne
  • Cukrzyca u kobiet w ciąży
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Cukrzyca u dzieci
  • Hiperglikemia poranna
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Cukrzyca MODY
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest