Żywienie dojelitowe w praktyce

Żywienie dojelitowe w praktyce – pytania do eksperta

15.10.2014
dr hab. n. med. Stanisław Kłęk
Oddział Chirurgii Ogólnej i Onkologicznej Szpitala Specjalistycznego im. Stanleya Dudricka w Skawinie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Nowotwory jelita cienkiego (łagodne i złośliwe)
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza