Czy choroba Hashimoto zwiększa ryzyko zachorowania na COVID-19?

17.03.2020
prof. dr hab. n. med. Marek Ruchała
Katedra i Klinika Endokrynologii, Przemiany Materii i Chorób Wewnętrznych, Uniwersytet Medyczny im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu

Wybrane treści dla pacjenta
  • Choroba Hashimoto - co to, objawy, badania, leczenie
  • Guzki tarczycy
  • Koronawirus (COVID-19) a grypa sezonowa - różnice i podobieństwa
  • Kłębuszkowe zapalenie nerek
  • Roponercze
  • Hashimoto a celiakia - jakie badania wykonać, aby wykluczyć nietolerancję glutenu?
  • Czy osoby z chorobą Hashimoto powinny unikać niektórych produktów roślinnych, takich jak np. soja, brokuły, kalafior, kapusta?
  • Dieta i suplementacja w chorobie Hashimoto
  • Przeziębienie, grypa czy COVID-19?
  • Test combo – grypa, COVID-19, RSV

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.