Picie kawy a ryzyko marskości wątroby

07.03.2016
Na podstawie: Kennedy O.J., Roderick P., Buchanan R. i wsp.: Systematic review with meta-analysis: coffee consumption and the risk of cirrhosis
Opracował lek. med. Władysław Januszewicz
Aliment Pharmacol Ther. 2016; 43: 562–274

Wybrane treści dla pacjenta
  • Autoimmunologiczne zapalenie wątroby
  • Rak wątroby (nowotwory złośliwe wątroby): rodzaje, objawy, leczenie i rokowanie
  • Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (stłuszczenie wątroby NAFLD, MAFLD)
  • Ostropest plamisty: Właściwości i korzyści zdrowotne. Na co pomaga ostropest plamisty?
  • Krwiste lub fusowate wymioty
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Jakimi lekami można skutecznie obniżyć cholesterol u osób z uszkodzoną wątrobą?
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Krwawienie z żylaków przełyku
  • Marskość wątroby