Niedożywienie u osób w wieku podeszłym

21.05.2021
dr n. med. Ewa Klimek
Katedra Chorób Wewnętrznych i Gerontologii UJ CM, Kraków
mgr Anna Kamińska
Koordynator do spraw żywienia klinicznego, Szpital Uniwersytecki w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta cukrzycowa
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?