Skrobia oporna w żywieniu chorych na cukrzycę typu 2

14.06.2017
dr inż. Beata Sińska
Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Dieta cukrzycowa
  • Hiperglikemia poranna
  • Cukrzyca typu 1
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Interakcje leków z żywnością
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Zespół hiperglikemiczno-hiperosmolalny
  • Cukrzycowa choroba nerek (CChN; dawniej nefropatia cukrzycowa)
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest