Żywienie dzieci starszych

17.10.2018
dr n. med. Jacek Mrukowicz
Redaktor Naczelny „Medycyny Praktycznej – Pediatrii”, Polski Instytut Evidence Based Medicine w Krakowie

dr inż. Joanna Rachtan-Janicka
Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekonomicznej i Towaroznawstwa, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
Przedrukowano z modyfikacjami z: Szajewska H., Horvath A. (red.): Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży. Kraków, Wydawnictwo Medycyna Praktyczna, 2017

Wybrane treści dla pacjenta
  • Suplementacja w dietach wegetariańskich i wegańskich - praktyczne wskazówki
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Choroba afektywna dwubiegunowa u dzieci i młodzieży
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Białko w diecie wegetariańskiej i wegańskiej – praktyczne wskazówki
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta wegańska - czym jest weganizm?
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Schizofrenia u dzieci i młodzieży

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Przegląd badań

Sponsorem serwisu jest