Picie kawy a ryzyko marskości wątroby

07.03.2016
Na podstawie: Kennedy O.J., Roderick P., Buchanan R. i wsp.: Systematic review with meta-analysis: coffee consumption and the risk of cirrhosis
Opracował lek. med. Władysław Januszewicz
Aliment Pharmacol Ther. 2016; 43: 562–274

Wybrane treści dla pacjenta
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Krwawienie z żylaków przełyku
  • Marskość wątroby
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (stłuszczenie wątroby NAFLD, MAFLD)
  • Krwiste lub fusowate wymioty
  • Szczepienie przeciwko WZW typu B
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
  • Ostre stłuszczenie wątroby ciężarnych
  • Ostropest plamisty: Właściwości i korzyści zdrowotne. Na co pomaga ostropest plamisty?