Skrobia oporna w żywieniu chorych na cukrzycę typu 2

14.06.2017
dr inż. Beata Sińska
Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Neuropatia cukrzycowa
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Utrwalona cukrzyca noworodkowa
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Stopa cukrzycowa
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności
  • Cukrzyca typu 2
  • Cukrzycowa choroba nerek (CChN; dawniej nefropatia cukrzycowa)

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest