Czy stosowanie diety ubogoniklowej i niskochromowej jest uzasadnione w świetle aktualnych badań?

16.07.2020
dr hab. Joanna Glück
Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych, Alergologii i Immunologii Klinicznej, Wydział Lekarski z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta w łuszczycy
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.