Dlaczego spożycie jodu w diecie może być niewystarczające?

21.09.2018
prof. dr hab. n. med. Alicja Hubalewska-Dydejczyk
Katedra Endokrynologii, UJ CM Kraków
Krakowska deklaracja o jodzie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w łuszczycy
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Jod - jego rola, źródła pokarmowe, nadmiar i niedobór
  • Dieta w osteoporozie
  • Płyn Lugola - zastosowanie, dlaczego zalecano picie płynu Lugola?