Smażenie zwiększa ryzyko cukrzycy ciążowej

29.10.2014
opracowano na podstawie: Pre-pregnancy fried food consumption and the risk of gestational diabetes mellitus: a prospective cohort study
Bao W., Tobias D.K., Olsen S.F., Zhang C.
Diabetologia, DOI 10.1007/s00125-014-3382-x

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Ostre uszkodzenie nerek w ciąży
  • Znieczulenie do porodu
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Ostre stłuszczenie wątroby ciężarnych
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
  • Zakażenie wirusem cytomegalii w ciąży