Suplementacja kwasu foliowego w żywności a ryzyko wad serca u płodów i noworodków

29.09.2016
opracowano na podstawie: Effect of Folic acid food fortification in Canada on congenital heart disease subtypes
Liu S., Joseph K.S., Luo W., i wsp. for the Canadian Perinatal Surveillance System (Pulic Heath Agent of Canada)
Circulation. 2016 Aug 30;134(9):647-55. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.116.022126

Wybrane treści dla pacjenta
  • Bakteryjna waginoza w ciąży
  • Zakażenie bakterią Chlamydia trachomatis w ciąży
  • Ostre stłuszczenie wątroby ciężarnych
  • Badania prenatalne
  • Pemfigoid ciężarnych
  • Różyczka u kobiet w ciąży
  • Zakażenie wirusem cytomegalii w ciąży
  • Toksoplazmoza w ciąży
  • Podwyższone ciśnienie tętnicze krwi u kobiet w ciąży
  • Małopłytkowość w czasie ciąży