Czy ryzyko ciężkiego przebiegu COVID-19 u osób ze stłuszczeniową chorobą wątroby jest wyższe niż u pacjentów bez tego obciążenia?

10.05.2021
dr hab. med. Jacek Czepiel
Klinika Chorób Zakaźnych i Tropikalnych CM UJ
Zobacz także
Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Ostropest plamisty: Właściwości i korzyści zdrowotne. Na co pomaga ostropest plamisty?
  • Stłuszczenie wątroby – objawy, przyczyny, leczenie
  • Alkoholowe choroby wątroby
  • Przeziębienie, grypa czy COVID-19?
  • Niealkoholowa stłuszczeniowa choroba wątroby (stłuszczenie wątroby NAFLD, MAFLD)
  • Test combo – grypa, COVID-19, RSV
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Koronawirus (COVID-19) a grypa sezonowa - różnice i podobieństwa
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
Aktualna sytuacja epidemiologiczna w Polsce Covid - aktualne dane

COVID-19 - zapytaj eksperta

Masz pytanie dotyczące zakażenia SARS-CoV-2 (COVID-19)?
Zadaj pytanie ekspertowi!