Jak brzoskwinie i oliwki mogą się przydać do leczenia cukrzycy typu 2?

18.10.2023
dr n. med. Hanna Kwiendacz, dr hab. n. med. Katarzyna Nabrdalik, prof. SUM
Katedra i Klinika Chorób Wewnętrznych, Diabetologii i Nefrologii, Wydział Nauk Medycznych w Zabrzu, Śląski Uniwersytet Medyczny, Katowice

Wybrane treści dla pacjenta
  • Stopa cukrzycowa
  • Kwasica mleczanowa
  • Hipoglikemia polekowa
  • Kwasica ketonowa
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Cholesterol - funkcje, źródła, frakcje, stężenie
  • Dieta cukrzycowa
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności
  • Makulopatia cukrzycowa

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest