Edukacja żywieniowa pacjenta z nadwagą i otyłością – od czego należy ją zacząć i jak planować kolejne kroki?

14.06.2021
prof. dr hab. Lucyna Ostrowska

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w łuszczycy
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby (obecnie stłuszczeniowej chorobie wątroby związanej z zaburzeniami metabolicznymi – MAFLD)

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest