Czy spożycie kwasu acetylosalicylowego zwiększa ryzyko AMD?

28.04.2014
Associations between aspirin use and aging macula disorder
P. T. V. M. de Jong i wsp.
Ophthalmology 2012; 119: 112–118

Wybrane treści dla pacjenta
  • Cholesterol - funkcje, źródła, frakcje, stężenie
  • W jakiej poradni powinna się leczyć osoba z hipercholesterolemią?
  • Hipercholesterolemia rodzinna
  • Statyny
  • Masło czy margaryna - co jest zdrowsze?
  • Jakie mogą być konsekwencje niskiego cholesterolu?
  • Hipercholesterolemia
  • Jajko – wartości odżywcze, czy jajko podwyższa cholesterol?
  • Sterole i stanole roślinne
  • Kępki żółte (żółtaki) - rodzaje, przyczyny i usuwanie

Konferencje i szkolenia

1-4 czerwca 2024, Dublin
16th EGS Congress
więcej »
24-25 maja 2024, Gdynia
V Międzynarodowa Konferencja "Od nauki do praktyki" - Okulistyka Katamarany
więcej »
18-19 maja 2024, Wrocław
SpójrzMY w oczy
Zobacz wszystkie konferencje i szkolenia »

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.