Różnorodność diety w 2. roku życia a ryzyko wystąpienia chorób alergicznych

22.11.2021
Omówienie artykułu: Inverse associations between food diversity in the 2 nd year of life and allergic diseases
Stampfli M. i wsp.
Ann. Allergy Asthma Immunol. 2021 Oct 11;S1081-1206(21)01154-6.

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta ketogenna w leczeniu padaczki lekoopornej
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Testy skórne
  • Astma u dzieci - mechanizmy i przyczyny
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Obrzęk naczynioruchowy
  • Uczulenie na komary
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.