Orzechy i rośliny strączkowe a ryzyko choroby niedokrwiennej serca, udaru mózgu i cukrzycy

30.03.2016
Afshin A., Micha R., Khatibzadeh S., Mozaffarian D.: Consumption of nuts and legumes and risk of incident ischemic heart disease, stroke, and diabetes: a systematic review and meta-analysis. Am. J. Clin. Nutr. 2014; 100: 278–288

Wybrane treści dla pacjenta
  • Neuropatia cukrzycowa
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia
  • Kwasica ketonowa
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Inne choroby związane z zaburzeniem metabolizmu węglowodanów
  • Cukrzyca u kobiet w ciąży
  • Kwasica mleczanowa
  • Dieta w niedoczynności tarczycy

Napisz do nas

Zadaj pytanie ekspertowi, przyślij ciekawy przypadek, zgłoś absurd, zaproponuj temat dziennikarzom.
Pomóż redagować portal.
Pomóż usprawnić system ochrony zdrowia.

Sponsorem serwisu jest