Długołańcuchowe kwasy tłuszczowe ω-3 w zapobieganiu zaburzeniom psychotycznym – badanie z randomizacją

26.06.2011
Omówienie artykułu: Long-chain ω-3 fatty acids for indicated prevention of psychotic disorders: a randomized, placebo-controlled trial
G.P. Amminger, M.R. Schäfer, K. Papageorgiou, C.M. Klier, S.M. Cotton, S.M. Harrigan, A. Mackinnon, P.D. McGorry, G.E. Berger
Archieves of General Psychiatry, 2010; 67: 146–154

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta a stres
  • Zespół nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD)
  • Karmienie piersią a jedzenie ryb
  • Zaburzenia depresyjne u dzieci i młodzieży
  • Ostre uszkodzenie nerek w ciąży
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Choroba afektywna dwubiegunowa u dzieci i młodzieży
  • Tłuszcze
  • Jakie ryby można podawać niemowlętom oraz dzieciom w wieku 1–3 lat zgodnie z aktualnymi zaleceniami?
  • Tran – właściwości, skład, dawkowanie